דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 224 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות, כ- 14-15 קציצות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות מבושלות מבשר בקר ועוף טחונים
ארוחת צהריים של קציצות
  • 1 הכנת הקציצות: במעבד מזון קטן מכניסים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הביצה והמים. מפעילים את מעבד המזון עד שהכל מרוסק.
  • 2 את התערובת משלבים עם שני סוגי הבשר הטחון, המלח, הפלפל השחור והפפריקה המתוקה. מערבבים היטב ומניחים במקרר לכ- 10 דקות.
  • 3 מחממים שמן במחבת (לחמם כחצי כוס - רבע הכוס הכתובה במצרכים היא הכמות המוערכת שנספגת בקציצות). קורצים מהתערובת קציצות בגודל הרצוי ומטגנים עד שהן שחומות.
  • 4 מניחים על נייר סופג.
  • 5 בשלב זה אפשר לחטוף את הקציצות כפי שהן. אם מעוניינים בקציצות ברוטב אז ממשיכים בתהליך.
  • 6 הכנת הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל הצהוב והסלרי, וממשיכים לטגן כמה דקות.
  • 7 מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות והמים.
  • 8 מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כחצי שעה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם אורז לבן או פירה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 37.7% 36.2% 22.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.64 (0.68 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב