דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 57 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
משולשי בצק ללא גלוטן ממולאים בעלים וגבינות
מאפים ממולאים לחולי צליאק
  • הכנת מילוי העלים:
  • 1 מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד הזהבה, מוסיפים את העלים הקצוצים וכרבע כוס מים. בוחשים ומאדים כ- 2 דקות.
  • 2 מוסיפים את העגבניה, בוחשים ומאדים כ- 2 דקות נוספות. מוסיפים את החומץ, התבלינים וממרח העגבניות, בוחשים ומאדים עד לריכוך העלים.
  • 3 מקררים לפני המילוי.
  • הכנת מילוי הגבינות:
  • 1 למריחת העלה לפני המילוי - כרבע כף ממרח עגבניות מיובשות לכל עלה (סה"כ 11 עלים).
  • 2 בוחשים היטב את כל החומרים למעט ממרח העגבניות.
  • הכנת המאפים:
  • 1 מנפים את הקמחים וגרעיני הדלעת לקערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
  • 2 יוצרים גומה, בתוכה שמים את השמרים ואת כפית הסוכר.
  • 3 מוזגים כרבע כוס מים פושרים לגומה ומכסים עם הקמח שבדפנות.
  • 4 מוסיפים 3 כפות שמן זית ו- 3/4 כוס מים פושרים.
  • 5 לשים עם וו גיטרה את החומרים, תוך הוספת מים פושרים, עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט, במרקם של חומוס סמיך.
  • 6 מכסים ומניחים להתפחה על כרית חימום למשך כשעה. בזמן שהבצק תופח מכינים את המילויים (ראו למעלה).
  • 7 לאחר שהבצק תפח, מוסיפים חופן קמח קונדיטור ולשים תוך הוספת מעט קמח עד לקבלת בצק לא דביק. קורצים מהבצק חתיכות כדורים קטנים.
  • 8 מקמחים קלות משטח עבודה, מרדדים כל כדור לעלה עגול ודק.
  • 9 שמים ככף מהמילוי וסוגרים בצורת מעטפת 3 חלקים מהעיגול ליצירת משולש. מברישים את המשולשים בכ- 2 כפות שמן זית.
  • 10 אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות עד שהמאפים מזהיבים, כ- 15-20 דקות.
  • 11 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 ניתן לשלב חצי כוס חלב סויה במקום חצי כוס מהמים, זה תורם לרכות המאפה.
  • 2 אם מכינים סוג אחד של מלית, להכין מנה כפולה.
  • 3 לאחר שמוציאים את התבנית מהתנור, לכסות את המאפים החמים עם מגבת נקייה.
  • 4 אם משתמשים בעלי חוביזה, כדאי להקפיד לקטוף רק את העלים הצעירים.

כמות: 11 מאפים במילוי עלים ו- 11 מאפים במילוי גבינות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 16.8% 9.3% 72.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב