דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (כ- 15 לחמניות פסח)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות פסח
לחמניות לפסח מצוינות ממש כמו לחם, צילום: דן פרץ
  • 1 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.
  • 2 בסיר מרתיחים מים, שמן ותבלינים. בנקודת הרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את קמח המצה בבת אחת.
  • 3 בוחשיםהיטב ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ללא הפסקה, עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 4 מוסיפים מעט קמח מצה אם הבצק דביק מדי ויוצרים כדורים בגודל של לחמניית ביס. אם קל יותר, משמנים קצת את הידיים בשמן או משתמשים עם כפפות חד פעמיות על כפות הידיים.
  • 5 מניחים בתבנית ואופים למשך 45 דקות.
  • 6 מגישים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל הלחמניות קצח או שומשום שחור.

הערך התזונתי לא כולל את הקימל הטחון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 35.3% 19.6% 45%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב