דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 902 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אוסובוקו טלה
מתכון מרשים ביותר לאירוח בחגים, צילום: דניה וינר, סטיילינג: דלית רוסו
  • 1 מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה (6 נתחי אוסובוקו טלה במשקל 500-450 גרם כל אחד).
  • 2 מתבלים את נתחי האוסובוקו במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 3 מחממים סיר כבד ורחב על להבה גבוהה, מוסיפים שמן זית ומטגנים כל פעם 2 נתחים, עד להשחמה.
  • 4 מוציאים את נתחי האוסובוקו ומטגנים את הבצלים כ- 5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד הזהבה.
  • 5 מחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר, יוצקים יין ומים, מוסיפים סוכר וגבעולי תימין ומביאים לרתיחה.
  • 6 ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים וחצי. הופכים את הנתחים מדי פעם. עד שלב זה ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר.
  • 7 למחרת מחממים את הסיר, מביאים את הנוזלים לרתיחה ומבשלים כ- 15 דקות תוך כדי הפיכת האוסובוקו על מנת שיתחמם היטב.
  • 8 מוסיפים את קוביות הבטטה לסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 9 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, מבשלים 20 דקות עד שהבטטות כמעט רכות ומכבים את הלהבה. הבטטות ימשיכו להתבשל ולהתרכך בחום התבשיל.
  • 10 טועמים ומתקנים תיבול. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר כבד ורחב.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 33.7% 46.3% 17.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב