דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

33 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (30-35 קובות לפסח)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קובה לפסח
קובה במילוי בשר כמו קניידלך
  • הכנת הבצק:
  • 1 להכניס לקערה: קמח, פטרוזיליה, שמן, חלמונים ומלח. לערבב.
  • 2 להוסיף את המים לאט לאט, לערבב עד לקבלת תערובת רטובה מעט.
  • 3 להקציף חלבונים.
  • 4 להוסיף את קצף החלבונים ולערבב בעדינות בכף לתוך הבצק, עד שכל הקצף נבלע בבצק.
  • 5 ללוש בידיים בעדינות ולבדוק את הבצק, הוא צריך להיות רטוב ונוח לעיבוד.
  • 6 לכסות בניילון ולהכניס למקרר לחצי שעה לערך.
  • הכנת המילוי:
  • 1 לטגן בצל, להוסיף את הבשר, לטגן, להוסיף תבלינים, לערבב ולבשל את הבשר בערך 20 דקות.
  • הכנת הקובה:
  • 1 לקחת מעט מהבצק, למלא במילוי ולסגור. לעשות צורות שאוהבים (עגול/אליפסי/שטוח). להניח במגש.
  • 2 בשלב הזה אפשר להכין מראש ולהקפיא.
  • 3 בסיר מתאים, להכניס ירקות (סלרי, עלי מנגולד, שומר), למלא מים ולהרתיח, לבשל מעט את הירקות.
  • 4 אפשר לבשל את הקובה, גם ללא הירקות.
  • 5 מי שאוהב, יכול להוסיף אבקת מרק עוף.
  • 6 להוסיף את הקובות ולבשל. כשהם צפים - הם מוכנים.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם גזר.

בכל פסח מגיעה ההרגשה שאין מה לאכול. אצלי במיוחד חסר לילדים הקובה ואני חיפשתי איך להכין להם קובה. לאחר כמה נסיונות, הצלחתי להכין קובה מקמח מצה, ממולאים בבשר. בפסח האחרון גם הכנתי, ראיתי שנחלו הצלחה והיו טעימים, החלטתי שמכינה גם השנה. ההכנה מעט ארוכה, אבל שווה כל ביס. מהכמות הזו יוצאות 30-35 קובות. את הקובות האלה אפשר גם לטגן ומקבלים קובות מטוגנות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 26.5% 23.9% 47.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב