דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 616 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף שלם צלוי במילוי מצות של פסח
ארוחת צהריים נהדרת לפסח
  • 1 בקערה שוברים 4 מצות לפירורים עבים, מוסיפים כוס מים חמים, רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור (לפי הטעם). משהים ובינתיים במחבת מטגנים בצל אחד קצוץ עם כף שמן עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים ענף סלרי קצוץ ללא עלים, ממשיכים לטגן כ- 2 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים את הבצל המטוגן לקערה עם המצות, מוסיפים ביצה ומערבבים.
  • 4 מערבבים את התבלינים לתיבול העוף (פפריקה, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, שמן זית, דבש ושן שום אחת) ומורחים את העוף, ממלאים במלית המצות.
  • 5 בסיר או בפיירקס עם מכסה לתנור פורסים פרוסות בצל נוסף ופרוסות עגבניה, קוצצים שן שום נוספת ומניחים את העוף במרכז. מסביב אפשר להוסיף פרוסות תפוחי אדמה ובטטות.
  • 6 מכסים את הסיר ואופים בחום 180 כשעה וחצי עד שעה ו- 45 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר או פיירקס עם מכסה לתנור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 22.3% 36.5% 37.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב