דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 482 גרם למנה\יחידה (כ- 15 קציצות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות עוף על מצע ירקות ברוטב בניחוח שמיר
קציצות עוף איכותיות לצהריים
  • 1 בסיר רחב שטוח מאדים בכפית השמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבצל המטוגן לחזה העוף בקערה, מוסיפים את הגזר המגורד, השום, הפטרוזיליה, הביצה, פירורי הלחם מהקמח המלא, המלח, הפלפל השחור והפפריקה המתוקה. משהים בצד כרבע שעה.
  • 2 בינתיים בסיר מטגנים את הבצל בכפית השמן, מוסיפים את הירקות, אבקת מרק הפטריות, המלח, הפלפל השחור והמים. מכסים ומעבירים לאש נמוכה.
  • 3 במחבת טפלון טובה מחממים כפית שמן, יוצרים קציצות חזה עוף, צולים כדקה מכל צד ומיד מעבירים לסיר עם הירקות.
  • 4 מבשלים על אש נמוכה במשך 45 דקות. 2 דקות לפני סיום הבישול מפזרים את השמיר על הקציצות.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשרות הגשה: בתוספת של אורז, קוסקוס או פירה - מה שאוהבים, אפשר גם לבד.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במקום חזה עוף טחון אפשרי להשתמש בבשר הודו טרי - חזה או אדום.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 10.4% 47.7% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב