דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 323 גרם למנה\יחידה (5 קציצות למנה - 45 קציצות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות חזה עוף ברוטב עגבניות
קציצות חזה עוף לארוחת הצהריים
  • 1 יש לערבב בקערה את חזה העוף הטחון, הבצל ותפוח האדמה המגורדים, הפטרוזיליה והכוסברה.
  • 2 להוסיף את התיבול והשמן, לערבב היטב ולהניח בצד.
  • 3 לטגן בכף שמן אחת את הבצל על אש בינונית-קטנה עד להשחמה, להוסיף את השום ואז להוסיף את העגבניות, לערבב, להוסיף את הרסק והמים, ולתבל בפפריקה, פלפל שחור ואבקת מרק - כדאי לבדוק תיבול ובהתאם להוסיף מלח.
  • 4 להביא לרתיחה... כאשר הרוטב רותח יש להכין קציצות קטנות ולהניח בזהירות בסיר.
  • 5 כאשר כל הקציצות נחות בסיר יש להוריד את האש ללהבה בינונית, ולבשל במשך כ- 20 דקות (הבישול מהיר).
  • 6 שיהיה בתיאבון ורק בריאות חיוך
טיפ למתכון
המלצה לתוספת ירק בקציצה מבלי שהילדים ירגישו - לגרד 2 גזרים בפומפיה ו- 2 קישואים מגורדים, להוסיף לקציצות ולערבב.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה לוותר על אבקת המרק.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לבישול מהיר יותר אפשר להשתמש בעגבניות מוכנות וקלופות בשימורים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 10.2% 58.6% 27.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב