דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 216 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפה תפוחי אדמה ותרד
מאפה נהדר בצבע ירוק
  • 1 קולפים ופורסים את תפוחי האדמה והביצה הקשה.
  • 2 שוטפים ומבשלים את עלי התרד עד לריכוך, מסננים ומועכים למחית, או מפשירים חבילת תרד טחונה וקפואה.
  • 3 מוסיפים למחית התרד את השמנת החמוצה, את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך בחישה בין ביצה לביצה.
  • 4 מוסיפים 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת ומערבבים.
  • 5 מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 6 מרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה. מניחים פרוסות תפוחי אדמה בשכבה צפופה, זורים מעט מלח.
  • 7 מניחים שכבה של פרוסות ביצה ושארית פרוסות תפוחי האדמה, וזורים מעט מלח.
  • 8 מוזגים את בלילת התרד ומפזרים 50 גרם מוצרלה מגוררת.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות עד שפני המאפה משחימים, כ- 30-40 דקות.
  • 10 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להשאיר מעט ממי הבישול ולמעוך את עלי התרד בעזרת מוט בלנדר.
  • 2 ניתן להשתמש בגבינה צהובה במקום מוצרלה.
  • 3 אפשר להוסיף כ- 60 גרם גבינה מלוחה מגוררת או מפוררת.
  • 4 אפשר לוותר על הביצה הקשה.
  • 5 ניתן להמיר את השמנת החמוצה ליוגורט.

ציוד נדרש: תבנית בינונית.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 15.9% 21.3% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב