דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפה תפוחי אדמה ותרד
מאפה תפוחי אדמה ותרד
מאפה נהדר בצבע ירוק

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 216 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 קולפים ופורסים את תפוחי האדמה והביצה הקשה.
  • 2 שוטפים ומבשלים את עלי התרד עד לריכוך, מסננים ומועכים למחית, או מפשירים חבילת תרד טחונה וקפואה.
  • 3 מוסיפים למחית התרד את השמנת החמוצה, את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך בחישה בין ביצה לביצה.
  • 4 מוסיפים 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת ומערבבים.
  • 5 מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 6 מרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה. מניחים פרוסות תפוחי אדמה בשכבה צפופה, זורים מעט מלח.
  • 7 מניחים שכבה של פרוסות ביצה ושארית פרוסות תפוחי האדמה, וזורים מעט מלח.
  • 8 מוזגים את בלילת התרד ומפזרים 50 גרם מוצרלה מגוררת.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות עד שפני המאפה משחימים, כ- 30-40 דקות.
  • 10 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להשאיר מעט ממי הבישול ולמעוך את עלי התרד בעזרת מוט בלנדר.
  • 2 ניתן להשתמש בגבינה צהובה במקום מוצרלה.
  • 3 אפשר להוסיף כ- 60 גרם גבינה מלוחה מגוררת או מפוררת.
  • 4 אפשר לוותר על הביצה הקשה.
  • 5 ניתן להמיר את השמנת החמוצה ליוגורט.

ציוד נדרש: תבנית בינונית.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)222103
חלבונים (גרם)10.53 4.88
פחמימות (גרם)2813
מתוכן סוכרים (גרם)1.35 0.62
שומנים (גרם)7.85 3.64
מתוכם שומן רווי (גרם)4.13 1.91
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)112.82 52.31
נתרן (מ"ג)196.1690.94
סיבים תזונתיים (גרם)2.94 1.36
מים (גרם)142.7366.17
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)172.2979.87
ויטמין B (מ"ג)3.81.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.840.85
ויטמין B5 (מ"ג)1.090.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.2727.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.250.11
ויטמין C (מ"ג)12.025.57
ויטמין D (מק"ג)0.540.25
ויטמין E (מ"ג)0.810.37
ויטמין K (מק"ג)126.2758.54
סידן (מ"ג)164.0376.04
ברזל (מ"ג)1.730.8
מגנזיום (מ"ג)50.7223.51
זרחן (מ"ג)116.1353.84
אבץ (מ"ג)0.860.4
אשלגן (מ"ג)576.38267.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.560.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.430.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.990.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.910.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 15.9% 21.3% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה