דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (כ- 15 לחמניות ממולאות בשר (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
לחמניות ממולאות בשר
מאפה בצק רך במילוי בשר
  • 1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הביצה, הדבש והמים הפושרים בהדרגה. מוסיפים את השמן והמלח, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק במרקם רך, אך לא דביק.
  • 2 מורחים על פני הבצק את חצי כף השמן, מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח, לשים מעט ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 3 מכינים את המלית: מאדים את הבשר הטחון במחבת (ציפוי טפלון/קרמי), תוך כדי ערבוב מדי פעם. כשהבשר משנה את צבעו, מוסיפים את הבצל, השום והתבלינים, וממשיכים לערבב עוד כ- 8 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את רוטב העגבניות, מערבבים והמלית מוכנה.
  • 4 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 15 כדורים, מכסים ומתפיחים. מרדדים כל כדור לעלה מעט דק, ממלאים במלית (בערך כף וחצי) וסוגרים בצורה שרוצים.
  • 5 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים מעל שומשום (אפשר לשלב שומשום שחור ולבן) ומשהים לתפיחה נוספת לפני אפייה, כרבע שעה.
  • 6 אופים בחום של 190 מעלות למשך כרבע שעה עד להזהבה. מתקבלות לחמניות ממולאות בשר טעימות מאוד שאתם חייבים לנסות.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשלב שומשום שחור ולבן.

ציוד נדרש: מחבת (ציפוי טפלון/קרמי).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 14.3% 23.3% 61.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב