מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 439 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כ- 22 קציצות))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
ארוחה מבושלת ואיכותית
- הכנת הקציצות:
- 1 לקצוץ דק את הבצל והפטרוזיליה במעבד מזון ולשים בקערה ביחד עם חזה העוף הטחון.
- 2 להוסיף לקערה את שאר המצרכים (חוץ מהבמיה).
- 3 ללוש היטב את התערובת בקערה בידיים ולהניח בצד לספיגת טעמים.
- הכנת הרוטב:
- 1 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה קלה בסיר סוטאז`.
- 2 להוסיף את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המים, המלח, הפלפל השחור, הסוכר והפפריקה המתוקה, ולהביא לרתיחה.
- 3 בידיים רטובות לגלגל כדורים קטנים בגודל הרצוי (קציצות עגולות) מתערובת חזה העוף ולהניח בעדינות ברוטב העגבניות החם.
- 4 לנענע קלות את הסיר על מנת שהקציצות לא תידבקנה אחת לשנייה ושהן תכוסנה כולן ברוטב.
- 5 לאחר כ- 10 דקות של בישול להוסיף את הבמיה המוקפאת ולבשל כ- 20 דקות נוספות.
- 6 בתיאבון
טיפ למתכון
מומלץ לאכול על מצע של אורז לבן.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
את הבקר ניתן להמיר בחלקים רזים כמו פילה, פילה מדומה, כתף. בנוסף, ניתן להפחית בכמות השמן לכף.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10.4% |
12.9% |
37.7% |
39% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב