דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש בצל וגבינת קממבר
קיש מיוחד לשבועות, צילום: דן לב
  • 1 מערבלים במעבד מזון עם להב פלסטיק את הקמח, החמאה, המלח והסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבלים לכדור בצק.
  • 2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לכ- 30 דקות. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 175 מעלות.
  • 3 אופים בתנור החם למשך כ- 15-20 דקות עד שהבסיס זהוב קלות. מצננים כ- 10 דקות, ובינתיים מגבירים את חום התנור לחום של 180 מעלות.
  • 4 ממיסים את החמאה במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים הסגולים, מטגנים למשך כ- 6-8 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצלים זהובים קלות ומצננים כ- 10 דקות.
  • 5 טורפים בקערה גדולה את הביצים והיוגורט, מוסיפים את הגבינות, המלח, הפלפל השחור והבצל המטוגן, ומערבבים היטב.
  • 6 יוצקים על בסיס הקיש, משטחים ואופים בתנור החם למשך כ- 30-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון, תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 40.1% 18.9% 39.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.7 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב