מצרכים למתכון
11 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מתכון מיוחד לשבועות
- 1 מכינים משרה: מערבבים בקערית מלח, פלפל שחור, דבש, שמן זית וגרידת תפוז. מורחים את התערובת על פילה סלמון נקי ויבש ללא עור, מפזרים מעל עלי נענע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.
- 2 חותכים בצל לרצועות דקות ומטגנים בחמאה עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים ואחרי כמה דקות מוסיפים מיץ תפוזים. מערבבים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שהמיץ מצטמצם כמעט לגמרי והבצל מקבל גוון צהבהב.
- 3 מעבירים את הבצל לתבנית חסינת אש ומסדרים אותו בתחתית בשכבה אחידה. מנקים את הסלמון משאריות המשרה ומניחים על שכבת הבצל. במידת הצורך חותכים את פילה הסלמון לנתחים בגודל מתאים. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה.
- 4 מכינים סופלה גבינה: מפרידים ביצים. את החלבונים מקציפים עד שמתקבל קצף רך. את החלמונים טורפים עם הגבינה. אחרי זה בעדינות, בשלוש נגלות מקפלים את החלבונים לתוך תערובת החלמונים.
- 5 מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מורידים את נייר הכסף ומכסים את הדג האפוי בסופלה. מיישרים ומחזירים לתנור ללא נייר כסף ל- 15-20 דקות, או עד שהסופלה מזהיב.
- 6 מגישים כמנה עצמאית או בתוספת תפוחי אדמה אפויים וסלט.
- 7 בתיאבון
- הערות:
- 1 עדיף להשתמש בסלמון טרי, אבל אפשר גם בקפוא. אם משתמשים בסלמון מופשר, מאוד חשוב לייבש אותו היטב לפני ההשריה.
- 2 אם רוצים, אפשר להחליף את הגבינה הלבנה 5% בכמות זהה של גבינת פילדלפיה או בגבינה לבנה עם אחוזי שומן גבוהים יותר.
- 3 תרגישו חופשי לתבל את המנה לפי טעמכם. לעומת זאת, אני לא ממליצה לוותר על מיץ תפוזים. הוא זה שאחראי על טעמה המיוחד של המנה.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית חסינת אש.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.6% |
30.1% |
46.4% |
20.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב