דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 285 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פשטידת בטטה וגבינת עיזים
מתכון מנצח לשבועות
  • 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 מקלפים ופורסים את הבטטה ומבשלים במים או צולים בתנור לריכוך.
  • 3 מערבבים את כל החומרים (חוץ מהבטטה והפרומעז).
  • 4 משמנים את התבנית (תבנית גדולה) ומסדרים את פרוסות הבטטה, יוצקים מעל את הבלילה ומכניסים לתנור לכ- 20-25 דקות. בינתיים פורסים את גבינת העיזים.
  • 5 לאחר האפייה מוסיפים את פרוסות גבינת העיזים, מניחים עלי רוזמרין מעל ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות נוספות או עד שנועצים קיסם במרכז הפשטידה והקיסם יוצא יבש.
  • 6 הפשטידה מוכנה - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדי לחתוך בקלות את גבינת העיזים ולשמור על הצורה שלה, הכינו מראש כלי עם מים רותחים וטבלו בו את הסכין לפני כל חיתוך של פרוסה (יש לנגב את הסכין לפני החיתוך).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה על יוגורט במקום החלב.

ציוד נדרש: תבנית גדולה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 14.3% 21.5% 57.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב