דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 83 גרם למנה\יחידה (כ- 20 כדורי סלמון)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כדורי פילה סלמון בטמפורה, מנגולד ויוגורט
סלמון בטמפורה עם טפטופי יוגורט, צילום: יגאל לוי.
  • 1 חותכים את פילה דג הסלמון לקוביות של 2 ס"מ.
  • 2 מערבבים את חומרי הטמפורה (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מים לפי הצורך, ביצים, בזיליקום, קורט מלח וקורט פלפל לבן). הטמפורה צריכה להיות סמיכה.
  • 3 מחממים את השמן (לא חם מדי), טובלים את פילה הסלמון בטמפורה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
  • 4 מקפיצים את עלי המנגולד קלות בחמאה ובשום ומתבלים בקורט מלח וקורט פלפל לבן.
  • 5 סידור הצלחת: רצוי צלחת מלבנית, מניחים מעט עלי מנגולד (בצורת קן קטן) במרווחים ביו העלים, על כל "קן" מניחים יחידה של פילה סלמון, ובצד בוזקים את היוגורט, עליו מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכדורי הסלמון לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות השמן לפי הצורך לטיגון עמוק (כמו פלאפל).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 37.5% 29.2% 32.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.62 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב