דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלמון בטמפורה עם טפטופי יוגורט, צילום: יגאל לוי.

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 83 גרם למנה\יחידה (כ- 20 כדורי סלמון)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את פילה דג הסלמון לקוביות של 2 ס"מ.
  • 2 מערבבים את חומרי הטמפורה (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מים לפי הצורך, ביצים, בזיליקום, קורט מלח וקורט פלפל לבן). הטמפורה צריכה להיות סמיכה.
  • 3 מחממים את השמן (לא חם מדי), טובלים את פילה הסלמון בטמפורה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
  • 4 מקפיצים את עלי המנגולד קלות בחמאה ובשום ומתבלים בקורט מלח וקורט פלפל לבן.
  • 5 סידור הצלחת: רצוי צלחת מלבנית, מניחים מעט עלי מנגולד (בצורת קן קטן) במרווחים ביו העלים, על כל "קן" מניחים יחידה של פילה סלמון, ובצד בוזקים את היוגורט, עליו מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכדורי הסלמון לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות השמן לפי הצורך לטיגון עמוק (כמו פלאפל).

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)157188
חלבונים (גרם)7.81 9.38
פחמימות (גרם)910
מתוכן סוכרים (גרם)0.17 0.2
שומנים (גרם)10.02 12.03
מתוכם שומן רווי (גרם)2.69 3.23
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)48.59 58.33
נתרן (מ"ג)171.41205.78
סיבים תזונתיים (גרם)0.3 0.36
מים (גרם)33.239.86
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)49.5359.46
ויטמין B (מ"ג)2.933.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B3 (מ"ג)2.062.48
ויטמין B5 (מ"ג)0.490.59
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.9415.54
ויטמין B12 (מק"ג)0.760.91
ויטמין C (מ"ג)3.283.94
ויטמין D (מק"ג)0.140.17
ויטמין E (מ"ג)0.310.37
ויטמין K (מק"ג)663.18796.13
סידן (מ"ג)28.1733.82
ברזל (מ"ג)0.520.62
מגנזיום (מ"ג)19.3523.22
זרחן (מ"ג)81.1697.43
אבץ (מ"ג)0.240.29
אשלגן (מ"ג)175.56210.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.241.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.361.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.750.9

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 37.5% 29.2% 32.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.