דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלונה - שכבות חצילים ודגים
סלונה - שכבות חצילים ודגים
שילוב נהדר של טעמים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 482 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • דג בקלה - 1 ק"ג
    מרלוזה או נסיכת הנילוס
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
    לפי הטעם
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חציל גדול חתוך לפרוסות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • עגבניות - 2 יחידות גדולות - סה"כ (460 גרם)
    חתוכות לפרוסות
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • קמח לבן - כף שטוחה
  • הרוטב
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לפי הטעם
  • סוכר - כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפזר את המלח ומיץ הלימון על הדגים ולהניח בצד.
  • 2 לטגן בשמן חם את פרוסות החצילים ולהניח על נייר סופג. לטגן את רצועות הבצל ולהניח גם על נייר סופג.
  • 3 לפזר את הקמח על הדגים, לטגן גם כן בשמן החם ולהניח על נייר סופג.
  • 4 לטגן קלות גם את העגבניות (להשתדל להשאיר אותם שלמות).
  • 5 לסדר בתבנית פיירקס שכבות של חצילים מטוגנים, מעל בצל מטוגן, מעל דגים והכי למעלה את העגבניות, ושוב לסדר שכבה שנייה באותו סדר.
  • 6 לערבב את מצרכי הרוטב ולשפוך מעל שכבות הסלונה.
  • 7 לאפות בתנור בחום של 190 מעלות למשך כרבע שעה.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)491102
חלבונים (גרם)48.31 10.02
פחמימות (גרם)194
מתוכן סוכרים (גרם)8.63 1.79
שומנים (גרם)24.26 5.03
מתוכם שומן רווי (גרם)1.85 0.38
כולסטרול (מ"ג)110 22.81
נתרן (מ"ג)867.95180
סיבים תזונתיים (גרם)3.38 0.7
מים (גרם)383.9579.63
ליקופן (מ"ג)2.80.58
ויטמין A (מק"ג)59.3412.31
ויטמין B (מ"ג)8.041.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.04
ויטמין B3 (מ"ג)6.071.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.610.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.410.04
ויטמין B12 (מק"ג)2.10.44
ויטמין C (מ"ג)29.766.17
ויטמין D (מק"ג)2.30.48
ויטמין E (מ"ג)2.520.52
ויטמין K (מק"ג)5.581.16
סידן (מ"ג)59.1812.27
ברזל (מ"ג)2.060.43
מגנזיום (מ"ג)108.1922.44
זרחן (מ"ג)336.0669.69
אבץ (מ"ג)1.530.32
אשלגן (מ"ג)892.54185.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.760.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 25.4% 50.7% 20.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.