דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 482 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • דג בקלה - 1 ק"ג
    מרלוזה או נסיכת הנילוס
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
    לפי הטעם
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חציל גדול חתוך לפרוסות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • עגבנייה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (460 גרם)
    חתוכות לפרוסות
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • קמח לבן - כף שטוחה (12 גרם)
  • הרוטב
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לפי הטעם
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלונה - שכבות חצילים ודגים
שילוב נהדר של טעמים
  • 1 לפזר את המלח ומיץ הלימון על הדגים ולהניח בצד.
  • 2 לטגן בשמן חם את פרוסות החצילים ולהניח על נייר סופג. לטגן את רצועות הבצל ולהניח גם על נייר סופג.
  • 3 לפזר את הקמח על הדגים, לטגן גם כן בשמן החם ולהניח על נייר סופג.
  • 4 לטגן קלות גם את העגבניות (להשתדל להשאיר אותם שלמות).
  • 5 לסדר בתבנית פיירקס שכבות של חצילים מטוגנים, מעל בצל מטוגן, מעל דגים והכי למעלה את העגבניות, ושוב לסדר שכבה שנייה באותו סדר.
  • 6 לערבב את מצרכי הרוטב ולשפוך מעל שכבות הסלונה.
  • 7 לאפות בתנור בחום של 190 מעלות למשך כרבע שעה.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 25.4% 50.7% 20.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב