דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 200 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק חמוץ מתוק
מרק גיאורגי טעים ביותר
  • 1 חותכים את כנפי העוף לשניים (לא חובה) ומעבירים לקערה, מכסים
  • במים רותחים ומשהים כ- 5 דקות. מסננים מהנוזלים, מנקים ושוטפים.
  • 2 קוצצים דק במעבד מזון בצל, פלפל ירוק חריף, פלפל אדום, סלרי ושום יחד. מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הירקות שקצצנו. מטגנים תוך כדי
  • ערבוב, עד שהבצל מגיע לשקיפות.
  • 3 מוסיפים לסיר בהדרגה כנפי עוף, רסק עגבניות, תרכיז תמר הינדי ותבלינים, תוך כדי ערבוב. מוסיפים כליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורז וממשיכים לבשל על אש בינונית כ- 10 דקות. בסוף מוסיפים מלח, כוסברה, שמיר ובזיליקום קצוצים.
  • 4 מבשלים עוד כחצי שעה, על אש קטנה עם מכסה מעט פתוח, עד צמצום מעט מהנוזלים והסמכת המרק.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 את המרק הזה אפשר להכין גם עם חלקי עוף שונים, עם גרונות הודו או עם קוביות בשר בקר.
  • 2 במידה ובוחרים בבשר הודו או בקר, צריך לבשל בסיר נפרד בישול חלקי וכמעט מלא לפני שמכינים את המרק.
  • 3 מומלץ לטבול לחם גרוזיני או חלה - טעים!

הערך התזונתי לא כולל את תרכיז התמר ההינדי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 25.2% 50.9% 21.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב