דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק גיאורגי טעים ביותר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 200 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את כנפי העוף לשניים (לא חובה) ומעבירים לקערה, מכסים
  • במים רותחים ומשהים כ- 5 דקות. מסננים מהנוזלים, מנקים ושוטפים.
  • 2 קוצצים דק במעבד מזון בצל, פלפל ירוק חריף, פלפל אדום, סלרי ושום יחד. מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הירקות שקצצנו. מטגנים תוך כדי
  • ערבוב, עד שהבצל מגיע לשקיפות.
  • 3 מוסיפים לסיר בהדרגה כנפי עוף, רסק עגבניות, תרכיז תמר הינדי ותבלינים, תוך כדי ערבוב. מוסיפים כליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורז וממשיכים לבשל על אש בינונית כ- 10 דקות. בסוף מוסיפים מלח, כוסברה, שמיר ובזיליקום קצוצים.
  • 4 מבשלים עוד כחצי שעה, על אש קטנה עם מכסה מעט פתוח, עד צמצום מעט מהנוזלים והסמכת המרק.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 את המרק הזה אפשר להכין גם עם חלקי עוף שונים, עם גרונות הודו או עם קוביות בשר בקר.
  • 2 במידה ובוחרים בבשר הודו או בקר, צריך לבשל בסיר נפרד בישול חלקי וכמעט מלא לפני שמכינים את המרק.
  • 3 מומלץ לטבול לחם גרוזיני או חלה - טעים!

הערך התזונתי לא כולל את תרכיז התמר ההינדי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)300 קלוריות151 קלוריות
חלבונים29.4 גרם14.7 גרם
פחמימות12 גרם6 גרם
מתוכן סוכרים2.9 גרם1.5 גרם
שומנים14.5 גרם7.3 גרם
מתוכם שומן רווי2.6 גרם1.3 גרם
כולסטרול76.5 מ"ג38.3 מ"ג
נתרן539 מ"ג270.2 מ"ג
סיבים תזונתיים1.4 גרם0.7 גרם
מים125.7 גרם63 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A71.3 מק"ג35.8 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)8.9 מ"ג4.5 מ"ג
ויטמין B186.4 מק"ג43.3 מק"ג
ויטמין B2161.4 מק"ג80.9 מק"ג
ויטמין B36.9 מ"ג3.5 מ"ג
ויטמין B51 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B6676.8 מק"ג339.3 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B923.8 מק"ג11.9 מק"ג
ויטמין B120.3 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין C38 מ"ג19.1 מ"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E653 מק"ג327.3 מק"ג
ויטמין K1.6 מ"ג0.8 מ"ג
סידן48.6 מ"ג24.4 מ"ג
ברזל1.8 מ"ג0.9 מ"ג
מגנזיום32.1 מ"ג16.1 מ"ג
זרחן179.9 מ"ג90.2 מ"ג
אבץ2.2 מ"ג1.1 מ"ג
אשלגן391.5 מ"ג196.2 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות1.7 גרם0.8 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 359.4 מ"ג29.8 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 61.2 גרם0.6 גרם
חומצות שומן חד בלתי רוויות2.4 גרם1.2 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 92.1 גרם1 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 25.2% 50.9% 21.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.