דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק חרירה
מרק חרירה
מרק חרירה
מרק מרוקאי מזין עם בשר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 376 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל עם השמן, מוסיפים את הבשר (עדיף בשר שריר קדמי מאשר כתף) ומטגנים עד סגירה. מוסיפים את החומוס (אפשר גם חומוס מקופסת שימורים), העדשים, העגבניות, הכרפס, כף אבקת מרק עוף, פלפל אנגלי ומעט כורכום. ממלאים מים בגובה חצי הסיר ומביאים לרתיחה.
  • 2 מבשלים כרבע שעה מעל להבה גבוהה, מנמיכים ומבשלים כשעה (רצוי לבדוק שהבשר והחומוס רכים).
  • 3 בקערה קטנה מערבבים את הקמח, כף אבקת מרק, כמון, פלפל שחור, מיץ לימון וכוס אחת של מים. מערבבים היטב שלא יהיו גושים.
  • 4 כאשר המרק רותח מוסיפים את הרביכה ומערבבים היטב.
  • 5 מביאים לרתיחה, מוסיפים את הכוסברה וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)36998
חלבונים (גרם)34.48 9.17
פחמימות (גרם)318
מתוכן סוכרים (גרם)7.72 2.05
שומנים (גרם)12.27 3.26
מתוכם שומן רווי (גרם)3.2 0.85
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.270.07
כולסטרול (מ"ג)78.64 20.91
נתרן (מ"ג)1,413375.78
סיבים תזונתיים (גרם)6.5 1.73
מים (גרם)290.4777.25
ליקופן (מ"ג)3.140.83
ויטמין A (מק"ג)56.8815.13
ויטמין B (מ"ג)9.552.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.360.1
ויטמין B3 (מ"ג)6.481.72
ויטמין B5 (מ"ג)1.430.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.880.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)141.8137.72
ויטמין B12 (מק"ג)5.161.37
ויטמין C (מ"ג)41.310.98
ויטמין E (מ"ג)1.180.31
ויטמין K (מק"ג)36.279.65
סידן (מ"ג)60.4716.08
ברזל (מ"ג)5.551.48
מגנזיום (מ"ג)69.1518.39
זרחן (מ"ג)381.35101.42
אבץ (מ"ג)6.371.69
אשלגן (מ"ג)984.8261.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.220.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 14.6% 40.9% 36.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?