דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפינס)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפינס דלעת וגבינות
מאפינס דלעת נהדרים לשבועות
  • 1 מקלפים דלעת, חותכים לחתיכות בינוניות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20-30 דקות, או עד שהיא מתרככת. מקררים כמה דקות, מעבירים למעבד מזון (או בלנדר מוט) ומרסקים לפירה סיבי אך חלק ואחיד.
  • 2 בקערה גדולה טורפים פירה דלעת, שמן, ביצים וגיל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים סוכר, תבלינים וכוס גבינה צהובה מגוררת. מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה וסמיכה.
  • 4 משמנים שקעים של תבנית מאפינס (אין צורך במקרה של תבנית סיליקון) וממלאים בתערובת. מפזרים מעל רבע כוס גבינת פרמזן וגרעיני דלעת.
  • 5 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 15-20 דקות (תלוי בתנור), או עד שהמאפינס תופחים כלפי מעלה ומזהיבים.
  • 6 משאירים את המאפינס המוכנים להתקרר בתוך התבנית כרבע שעה, אחרי זה שולפים ומגישים.
  • 7 שומרים במקרר בקופסה סגורה, מחממים לפני הגשה חוזרת.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להגיש בתוספת שמנת חמוצה וסלט ירוק.
  • 2 על מנת לקבל 250 גרם דלעת אפויה (כוס) - צריך לאפות כ- 500 גרם דלעת טרייה.
  • 3 אם רוצים מאפינס אפילו עוד יותר מפנקים, אפשר להחליף את השמן ב- 100 גרם חמאה רכה.
  • 4 תרגישו חופשי להשתמש בגבינות שאתם אוהבים ולגוון. העיקרון פשוט: כוס גבינה בתוך הבלילה ורבע כוס גבינה (או יותר אם תרצו) - לפיזור על המאפינס.
  • 5 אם אין לכם גיל, אפשר להחליף אותו בכמות זהה של יוגורט לבן, אשל או שמנת חמוצה.
  • 6 גם התבלינים במתכון הם בגדר המלצה. תתפרעו!

ציוד נדרש: תבנית מאפינס/סיליקון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 25% 19.2% 54.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב