דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה מושלמת
עוגת גבינה צחורה וטעימה
  • 1 טוחנים פתי בר לפירורים ומוסיפים קינמון. מוסיפים חמאה מומסת ושמנת לבישול ומערבבים. מהדקים אל תוך תבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ומכניסים למקפיא.
  • 2 מחממים תנור ל- 160 מעלות ומרתיחים קומקום מים רותחים (על מנת להכניס בתבנית לתחתית התנור וליצור סביבה עשירה באדים).
  • 3 מערבבים בקערה את גבינת השמנת. מוסיפים תוך כדי ערבול את גבינת הטוב טעם, את השמנת החמוצה, את הסוכר, את הביצים ואת הקמח.
  • 4 מרפדים את תבנית האפייה בנייר משומן בצדדי התבנית. עוטפים את שולי התבנית מבחוץ בנייר עיתון רטוב ועוטפים בנייר כסף כדי שנייר העיתון לא יפול. שופכים את המלית פנימה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות. מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. אופים כשעה וחמש דקות, או עד שהעוגה יציבה אך רוטטת מעט במרכזה.
  • 5 מאחסנים במקרר ומקררים לפחות 12 שעות לפני אכילה.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

העוגה הזו לעולם לא תיפול ולעולם לא תצנח אם תאפו אותה לפי הוראות המתכון. היא גם נשארת צחורה ויפהפייה לאחר האפייה. טעמה עשיר וקטיפתי. מה עוד אפשר לבקש לשבועות? פרוסה קטנה מהעוגה מספיקה כי היא עשירה מאוד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 35% 15.8% 48.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב