דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה מושלמת
עוגת גבינה מושלמת
עוגת גבינה מושלמת
עוגת גבינה צחורה וטעימה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 טוחנים פתי בר לפירורים ומוסיפים קינמון. מוסיפים חמאה מומסת ושמנת לבישול ומערבבים. מהדקים אל תוך תבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ומכניסים למקפיא.
  • 2 מחממים תנור ל- 160 מעלות ומרתיחים קומקום מים רותחים (על מנת להכניס בתבנית לתחתית התנור וליצור סביבה עשירה באדים).
  • 3 מערבבים בקערה את גבינת השמנת. מוסיפים תוך כדי ערבול את גבינת הטוב טעם, את השמנת החמוצה, את הסוכר, את הביצים ואת הקמח.
  • 4 מרפדים את תבנית האפייה בנייר משומן בצדדי התבנית. עוטפים את שולי התבנית מבחוץ בנייר עיתון רטוב ועוטפים בנייר כסף כדי שנייר העיתון לא יפול. שופכים את המלית פנימה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות. מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. אופים כשעה וחמש דקות, או עד שהעוגה יציבה אך רוטטת מעט במרכזה.
  • 5 מאחסנים במקרר ומקררים לפחות 12 שעות לפני אכילה.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

העוגה הזו לעולם לא תיפול ולעולם לא תצנח אם תאפו אותה לפי הוראות המתכון. היא גם נשארת צחורה ויפהפייה לאחר האפייה. טעמה עשיר וקטיפתי. מה עוד אפשר לבקש לשבועות? פרוסה קטנה מהעוגה מספיקה כי היא עשירה מאוד.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)215246
חלבונים (גרם)5.95 6.81
פחמימות (גרם)1821
מתוכן סוכרים (גרם)9.04 10.35
שומנים (גרם)13.15 15.06
מתוכם שומן רווי (גרם)6.93 7.94
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)94.38 108.05
נתרן (מ"ג)156.42179.07
סיבים תזונתיים (גרם)0.14 0.16
מים (גרם)13.6915.67
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.2331.18
ויטמין B (מ"ג)0.410.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.119.28
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.17
ויטמין C (מ"ג)1.161.33
ויטמין D (מק"ג)0.350.4
ויטמין E (מ"ג)0.180.21
ויטמין K (מק"ג)0.060.07
סידן (מ"ג)36.4441.72
ברזל (מ"ג)0.310.35
מגנזיום (מ"ג)2.22.52
זרחן (מ"ג)33.7938.69
אבץ (מ"ג)0.220.25
אשלגן (מ"ג)25.2428.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.71
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 35% 15.8% 48.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.