דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה לאירוח

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (12-14 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות יחד עם תבנית עם מים בתוכה שאותה יש להניח בתחתית התנור.
  • 2 לערבב בקערה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, גרידת הלימון, הסוכר, סוכר הוניל והחלמונים. להוסיף את הקורנפלור ואינסטנט פודינג הוניל, ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 בקערת הקצפה להקציף את החלבונים ביחד עם הסוכר, כמובן להוסיף את הסוכר באיטיות ובהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  • 4 להעביר מעט מקצף החלבונים אל תערובת הגבינה ו"לקפל" בעדינות. שוב להוסיף חלק מהכמות ו"לקפל". לחזור על התהליך הזה עם הכמות האחרונה ולקפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5 אל תבנית עגולה (לא קפיצית!) עם נייר אפייה או נייר כסף (כי יהיה הרבה יותר קל להוציא אותה לאחר הקירור) להעביר את התערובת בעדינות.
  • 6 שלב האפייה (הכי חשוב): תחילה לאפות את העוגה למשך כרבע שעה בחום של 170 מעלות. אם אתם מכירים את התנור שלכם ותכנית ה"טורבו" שלכם עובדת מצוין - יש לאפות על תכנית "טורבו". אם לא יודעים - לא לקחת סיכון ולאפות כרגיל עם תכנית של 2 מסילות.
  • 7 לאחר כרבע שעה להוריד החום ל- 150 מעלות (מי שהפעיל לטורבו - מעביר כעת לתכנית הרגילה, מי שאפה מראש בתכנית הרגילה משאיר זאת כך), ולאפות עוד כשעה ו- 25 דקות.
  • 8 אין לפתוח את התנור בשעת האפייה כלל! יש להשאיר את העוגה לצינון בתנור לעוד שעה - חשוב. מומלץ להעביר למקרר לאחר מכן. מתקבלת עוגת גבינה אפויה טעימה ומרשימה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לעטר את העוגה בגאנש שוקולד, פירות יער מרוסקים או רוטב אוכמניות, אך כמובן שגם אבקת סוכר מעל עושה את העבודה מצוין!

ציוד נדרש: תבנית עגולה מספר 26 לגובה כמו בתמונה או 28 לעוגה נמוכה יותר לפי העדפה.

עוגה נימוחה, טעימה וקטיפתית. כל התהליך אולי נשמע ארוך, אך זו הדרך כדי שהעוגה שלנו לא תצנח. מבטיחה לכם עוגת גבינה אפויה אמיתית.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)283200
חלבונים (גרם)8.99 6.37
פחמימות (גרם)3223
מתוכן סוכרים (גרם)19.89 14.09
שומנים (גרם)13.54 9.59
מתוכם שומן רווי (גרם)7.46 5.28
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)137.37 97.32
נתרן (מ"ג)248.7176.19
סיבים תזונתיים (גרם)0.63 0.44
מים (גרם)18.1512.86
ויטמין A (מק"ג)37.0226.23
ויטמין B (מ"ג)0.490.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.89.07
ויטמין B12 (מק"ג)0.280.2
ויטמין C (מ"ג)0.60.42
ויטמין D (מק"ג)1.060.75
ויטמין E (מ"ג)0.240.17
ויטמין K (מק"ג)0.060.04
סידן (מ"ג)146.36103.69
ברזל (מ"ג)0.270.19
מגנזיום (מ"ג)2.161.53
זרחן (מ"ג)36.6125.94
אבץ (מ"ג)0.250.18
אשלגן (מ"ג)36.0825.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.50.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.020.72
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.910.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 24.6% 16.3% 58%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.