דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידה פרסית
פשטידת פול ושמיר פרסית
  • 1 משרים את הפולים במים חמים 10 דקות ומסננים. קולפים אותם (צובטים קלות ביד אחת וביד השנייה לוחצים שהפול ייצא... סבלנות, לוקח זמן). מבשלים את הפולים במים רותחים למשך כ- 10 דקות ומסננים.
  • 2 בינתיים מטגנים את הבצל עד להזהבה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השום לעוד כ- 4 דקות של טיגון. מעבירים את הפולים לקערה גדולה, מוסיפים את יתר המצרכים (השמיר, הביצים, הבצל המטוגן, הקמח והתבלינים) ומערבבים.
  • 3 מתיזים ספריי שמן בתבנית זכוכית מלבנית, מעבירים את התערובת לתוכה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד להזהבה.
  • 4 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא או בקמח כוסמין.

ציוד נדרש: תבנית זכוכית מלבנית.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 20.5% 27.3% 46.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב