דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידה פרסית
פשטידה פרסית
פשטידת פול ושמיר פרסית

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את הפולים במים חמים 10 דקות ומסננים. קולפים אותם (צובטים קלות ביד אחת וביד השנייה לוחצים שהפול ייצא... סבלנות, לוקח זמן). מבשלים את הפולים במים רותחים למשך כ- 10 דקות ומסננים.
  • 2 בינתיים מטגנים את הבצל עד להזהבה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השום לעוד כ- 4 דקות של טיגון. מעבירים את הפולים לקערה גדולה, מוסיפים את יתר המצרכים (השמיר, הביצים, הבצל המטוגן, הקמח והתבלינים) ומערבבים.
  • 3 מתיזים ספריי שמן בתבנית זכוכית מלבנית, מעבירים את התערובת לתוכה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד להזהבה.
  • 4 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא או בקמח כוסמין.

ציוד נדרש: תבנית זכוכית מלבנית.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11398
חלבונים (גרם)6.47 5.6
פחמימות (גרם)1110
מתוכן סוכרים (גרם)1.39 1.2
שומנים (גרם)4.87 4.21
מתוכם שומן רווי (גרם)0.92 0.8
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)84.32 72.95
נתרן (מ"ג)330.86286.25
סיבים תזונתיים (גרם)1.3 1.12
מים (גרם)4841.53
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)62.0353.66
ויטמין B (מ"ג)0.930.81
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.210.18
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.9321.57
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.17
ויטמין C (מ"ג)7.936.86
ויטמין D (מק"ג)0.460.4
ויטמין E (מ"ג)1.010.87
ויטמין K (מק"ג)0.570.49
סידן (מ"ג)38.3633.19
ברזל (מ"ג)1.161.01
מגנזיום (מ"ג)11.069.57
זרחן (מ"ג)63.6555.07
אבץ (מ"ג)0.460.4
אשלגן (מ"ג)147.06127.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.480.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.390.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.90.78
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.840.73

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 20.5% 27.3% 46.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.