דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 181 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות תפוח אדמה
לביבות תפוח אדמה קלות וטעימות
  • 1 לגרד את תפוחי האדמה והבצל בפומפייה גסה (או מג`ימיקס) ולסחוט את הנוזלים.
  • 2 בקערה לשים את תפוחי האדמה המגורדים, הבצל המגורד, הביצה, הקמח התופח (אפשר גם קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפייה), המלח והפלפל השחור, ולערבב היטב.
  • 3 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן במתכון) ולהוסיף חתיכת גזר (מומלץ - מונע את השחרת השמן).
  • 4 ליצור מהעיסה לביבות בגודל הרצוי (לסחוט מנוזלים אם יש) ולפני ששמים במחבת לתת "מעיכה" קטנה. לטגן משני הצדדים עד להשחמה ולהוציא לנייר סופג. הרי לכם לביבות לטקס ביתיות!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף לבלילה בטטה מגורדת, להוסיף כמה עלים של בצל ירוק חתוך דק או לשלב יחד. צורת הגשה מומלצת: עם גביע שמנת חמוצה. ניתן לפזר מעט סוכר מעל - מעדן.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכשתי כוסות שמן לטיגון. מי שרוצה להימנע מטיגון: לשים את הלביבות על תבנית של תנור נייר אפייה משומן קלות עם ספריי שמן, מעל להתיז עוד קצת ספריי שמן ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות עד להשחמה (כחצי שעה להערכתי). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 17.5% 7.8% 69%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב