דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת אפרסקים קלה ובריאה
עוגה מאפרסקים טריים
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית מרובעת 20X20 ס"מ בשמן הזית.
  • 2 מקציפים את הביצים עם הסוכר לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את שמן הזית בהדרגתיות וממשיכים להקציף כדקה.
  • 3 מנפים יחד בקערה נפרדת את הקמחים, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים לתערובת הביצים מחצית מתערובת הקמחים ומחצית מהיוגורט. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את שאר הקמח והיוגורט ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 4 מוסיפים את האפרסקים (חתוכים לקוביות) ומערבבים בעדינות כדי להגיע לפיזור אחיד. אופים את העוגה בתנור כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. נשאר לכם רק להתפנק!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת 20X20 ס"מ.

עוגה יפהפייה ועסיסית. היא בריאה מאוד בזכות השימוש בהרבה פירות, שמן זית במקום חמאה (אל תדאגו - לא מרגישים את שמן הזית בעוגה!) וקמח שיפון מלא.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 19.2% 10.8% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב