מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 490 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
ארוחת צהריים עם מרכיבים בריאים כמו שומר ואפונה, צילום: נועם דוד
- 1 להניח בסיר את השמן, כשהשמן חם להכניס את חלקי העוף (אפשר רק שוקיים או רק ירכיים) לטיגון וסגירה קלה. בינתיים לקלף את הבצל ולחתוך רצועות לרוחב.
- 2 להוציא את חלקי העוף מהשמן ולהניח בצד. לאותו שמן להוסיף את הבצל ולטגנו עד להזהבה קלה.
- 3 לקחת את השומר, לחתוך אותו לרבעים ולהוסיף לבצל, לתבל בתבלינים, לערבב ולהוסיף את חלקי העוף.
- 4 לכסות במים עד 3/4 מגובה השומר והעוף שלנו בסיר, להעביר ללהבה נמוכה, לכסות ולהניח לבישול איטי של כחצי שעה.
- 5 כעבור כחצי שעה להוסיף את האפונה, לקצוץ ולפזר את השמיר, להוסיף 1/4 כוס מים, לכסות ולתת להמשיך להתבשל בסיר על להבה נמוכה עוד כרבע שעה או עד צמצום הנוזלים.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להגשה עם קוסקוס.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. באדיבות סמדר וקנין (סמדי בומבה) לסוגת.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8.3% |
21.9% |
44.2% |
25.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב