ארוחת צהריים עם מרכיבים בריאים כמו שומר ואפונה צילום: נועם דוד
1. להניח בסיר את השמן, כשהשמן חם להכניס את חלקי העוף (אפשר רק שוקיים או רק ירכיים) לטיגון וסגירה קלה. בינתיים לקלף את הבצל ולחתוך רצועות לרוחב.
2. להוציא את חלקי העוף מהשמן ולהניח בצד. לאותו שמן להוסיף את הבצל ולטגנו עד להזהבה קלה.
3. לקחת את השומר, לחתוך אותו לרבעים ולהוסיף לבצל, לתבל בתבלינים, לערבב ולהוסיף את חלקי העוף.
4. לכסות במים עד 3/4 מגובה השומר והעוף שלנו בסיר, להעביר ללהבה נמוכה, לכסות ולהניח לבישול איטי של כחצי שעה.
5. כעבור כחצי שעה להוסיף את האפונה, לקצוץ ולפזר את השמיר, להוסיף 1/4 כוס מים, לכסות ולתת להמשיך להתבשל בסיר על להבה נמוכה עוד כרבע שעה או עד צמצום הנוזלים.
6. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. באדיבות סמדר וקנין (סמדי בומבה) לסוגת.