דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (8 גדולות או 16 קטנות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות פשתן ללא גלוטן
לחמניות ללא גלוטן עם זרעי פשתן
  • 1 טוחנים את זרעי הפשתן עד ל"קמח". מנפים לקערת המערבל את הקמחים (לגבי קמח הקונדיטור - 3 כוסות), מוסיפים את "קמח הפשתן", גרעיני הדלעת הטחונים והמלח, ובוחשים היטב.
  • 2 יוצרים גומה במרכז, שמים את השמרים, הסוכר וחצי כוס מים פושרים.
  • 3 מכסים עם הקמח שבקערה, מוסיפים 2 ביצים טרופות ומי סודה.
  • 4 לשים עם וו לישה. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את השמן, וממשיכים ללוש תוך הוספת מעט מים פושרים, עד לקבלת בצק משחתי ודביק.
  • 5 מכסים בשקית ניילון ומניחים על מקור חום (כרית חימום, תבנית שחוממה) עד שהבצק תופח, כ- 40 דקות.
  • 6 מוסיפים קמח קונדיטור (עד 3/4 כוס) תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד שאינו דביק.
  • 7 מחלקים את הבצק לכדורים בידיים מקומחות כמספר הלחמניות שרוצים (יוצאות 8 לחמניות גדולות או 16 קטנות).
  • 8 לשים כל כדור עד כדקה-דקותיים, יוצרים לחמניה בצורה שבוחרים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 9 מכסים במגבת נקייה ומתפיחים מעל מקור חום כ- 20 דקות.
  • 10 מברישים בביצה טרופה, זורים במידה ורוצים זרעונים ו/או גרעינים.
  • 11 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד שהלחמניות תפוחות ושחומות, כ- 30 דקות.
  • 12 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 את זרעי הפשתן בוררים לפני הטחינה.
  • 2 לאחר הוצאת הלחמניות מהתנור יש להניח עליהן מגבת.
  • 3 ניתן להקפיא את הלחמניות באריזה אטומה ולחמם עטופות במגבת או בתוך כיס בד קנוי.
  • 4 ניתן להשתמש בתבנית שקעים מיוחדת ללחמניות (הלחמניות שבתמונה אפויות בתבנית כזו).

הלחמניות תופחות יפה, רכות ונהדרות. הלחמניות בתמונה: גדולות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 16.9% 5.1% 75.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב