דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 229 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שקשוקה עם עלי מנגולד ופטריות
שקשוקה ללא עגבניות
  • 1 מטגנים בשמן הזית במחבת רחבה את הבצל עד לשקיפות ולהזהבה קלה, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות נוספות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות.
  • 2 מוסיפים את עלי המנגולד, מערבבים וממשיכים בטיגון עד לאיבוד נפח העלים. מוסיפים את המים הרותחים (פחות או יותר) והתבלינים, ומערבבים.
  • 3 שוברים את הביצים השלמות ומניחים על המחבת (בשלב זה אפשר להוסיף מלח ופלפל שחור גרוס על הביצים - לא חובה), מנמיכים את הלהבה ומכסים את המחבת. ממשיכים בבישול כ- 15-20 דקות נוספות עד שהביצים בשלות.
  • 4 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להחליף את הפטריות המשומרות לטריות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 33.6% 30.3% 30%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.62 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב