דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שקשוקה עם עלי מנגולד ופטריות
שקשוקה עם עלי מנגולד ופטריות
שקשוקה עם עלי מנגולד ופטריות
שקשוקה ללא עגבניות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 229 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בשמן הזית במחבת רחבה את הבצל עד לשקיפות ולהזהבה קלה, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות נוספות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות.
  • 2 מוסיפים את עלי המנגולד, מערבבים וממשיכים בטיגון עד לאיבוד נפח העלים. מוסיפים את המים הרותחים (פחות או יותר) והתבלינים, ומערבבים.
  • 3 שוברים את הביצים השלמות ומניחים על המחבת (בשלב זה אפשר להוסיף מלח ופלפל שחור גרוס על הביצים - לא חובה), מנמיכים את הלהבה ומכסים את המחבת. ממשיכים בבישול כ- 15-20 דקות נוספות עד שהביצים בשלות.
  • 4 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להחליף את הפטריות המשומרות לטריות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18280
חלבונים (גרם)10.45 4.57
פחמימות (גרם)105
מתוכן סוכרים (גרם)3.42 1.49
שומנים (גרם)11.58 5.06
מתוכם שומן רווי (גרם)2.71 1.18
כולסטרול (מ"ג)248.98 108.82
נתרן (מ"ג)1,115487.45
סיבים תזונתיים (גרם)2.1 0.92
מים (גרם)148.5764.93
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)236.01103.15
ויטמין B (מ"ג)20.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.360.16
ויטמין B5 (מ"ג)10.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.5214.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.760.33
ויטמין C (מ"ג)12.815.6
ויטמין D (מק"ג)0.50.22
ויטמין E (מ"ג)1.560.68
ויטמין K (מק"ג)168.2873.55
סידן (מ"ג)84.0236.72
ברזל (מ"ג)2.81.22
מגנזיום (מ"ג)5925.79
זרחן (מ"ג)153.467.04
אבץ (מ"ג)0.990.43
אשלגן (מ"ג)471.87206.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.880.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.740.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.270.99
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.080.91

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 33.6% 30.3% 30%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.