דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 420 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

  • חזה העוף
  • חזה עוף - 3.5 יחידות - סה"כ (1.52 ק"ג)
    3-4 פרפרי חזה עוף
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • המילוי
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • כרוב - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (770 גרם)
    חתוך לרצועות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד
  • פטריות - 4.5 גדלים ממוצעים - סה"כ (113 גרם)
    4-5 פטריות חתוכות לקוביות
  • בטטה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (157 גרם)
    חתוכה לקוביות
  • שום - 3 שיניים
    4-5 שיני שום כתושות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • הציפוי והטיגון
  • קמח לבן - 1/2 כוס - סה"כ (78 גרם)
  • ביצה - 2 Large
    טרופות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון - ראו מידע נוסף
  • הרוטב
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • שום - 4.5 שיניים
    4-5 שיני שום קצוצות
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות
  • בטטה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (157 גרם)
    חתוכה לקוביות
  • פטריות - 4.5 גדלים ממוצעים - סה"כ (113 גרם)
    4-5 פטריות קצוצות
  • רכז רימונים - 2 כפות - סה"כ (20 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חזה עוף ממולא עם ירקות
פרפרי חזה עוף ממולאים
  • 1 לפרוס את פרפרי חזה העוף לחצי וכל חצי לפרוס לחצי. לתבל את חזות העוף במלח ופלפל שחור.
  • 2 להכין את המילוי: לטגן את הבצל בשמן ולהוסיף את שאר הירקות עד שיתרככו. לתבל במלח ופלפל שחור.
  • 3 לקרר ולמלא את חזה העוף.
  • 4 לקמח, לצפות בביצים הטרופות ולטגן בשמן (ראו מידע נוסף).
  • 5 להכין את הרוטב: לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את כל שאר המצרכים ולבשל במשך כמה דקות.
  • 6 להניח את חזות העוף בתבנית ולמזוג את הרוטב מעל. להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להשחמה.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחזות העוף הממולאים לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 16.3% 52.3% 26.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב