דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה (כ- 16 בורקסי בצל)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בורקס בצל
מעדן מהמטבח הגיאורגי
  • 1 את מצרכי הבצק לשים לבצק מעט נוקשה (חוץ מהשמן). לקראת הסוף מוסיפים את השמן, מורידים על משטח וממשיכים ללוש עד שנוצר מרקם חלק (ככל שמעבדים את הגלוטן שבקמח והלישה תהיה יותר ארוכה - הבצק יהיה יותר אלסטי). מכסים ונותנים לבצק מנוחה כחצי שעה.
  • 2 על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים, מכסים ונותנים שוב מנוחה כחצי שעה עד שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק, מקמחים מעט ומשהים שוב כחצי שעה.
  • 3 מותחים כל כדור מרודד (מתחילים עם הכדור הראשון שרידדנו) לעלה דק ככל האפשר. מותחים את שולי הבצק בתנועות סיבוב, אח"כ מרימים את הבצק וממשיכים למתוח בעזרת אגרופי הידיים מהמרכז כלפי חוץ.
  • 4 מניחים על משטח מעט משומן, טובלים את אצבעות הידיים בקערה עם שמן (מתוך חצי הכוס) ומזלפים על פני כל הבצק שמתחנו. את הקצה הקרוב אלינו מקפלים עד לשליש מהאורך ושוב מזלפים על הקיפול.
  • 5 מפזרים לאורך כל הקיפול מעט מהבצל המתובל (בערך כף - את מצרכי המלית פשוט מערבבים ביחד), מגלגלים לרולדה וממשיכים לצורת שבלול. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן מעל ומקשטים במעט מהמלית (אפשר גם לפזר מעט תערובת של שומשום שחור ולבן). אופים בחום של 200 מעלות כרבע שעה עד להזהבה.
  • 6 מעדן - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תוספת השומשום במידה ומוסיפים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 14.7% 11% 72.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב