דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס בצל
בורקס בצל
בורקס בצל
מעדן מהמטבח הגיאורגי

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה (כ- 16 בורקסי בצל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את מצרכי הבצק לשים לבצק מעט נוקשה (חוץ מהשמן). לקראת הסוף מוסיפים את השמן, מורידים על משטח וממשיכים ללוש עד שנוצר מרקם חלק (ככל שמעבדים את הגלוטן שבקמח והלישה תהיה יותר ארוכה - הבצק יהיה יותר אלסטי). מכסים ונותנים לבצק מנוחה כחצי שעה.
  • 2 על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים, מכסים ונותנים שוב מנוחה כחצי שעה עד שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק, מקמחים מעט ומשהים שוב כחצי שעה.
  • 3 מותחים כל כדור מרודד (מתחילים עם הכדור הראשון שרידדנו) לעלה דק ככל האפשר. מותחים את שולי הבצק בתנועות סיבוב, אח"כ מרימים את הבצק וממשיכים למתוח בעזרת אגרופי הידיים מהמרכז כלפי חוץ.
  • 4 מניחים על משטח מעט משומן, טובלים את אצבעות הידיים בקערה עם שמן (מתוך חצי הכוס) ומזלפים על פני כל הבצק שמתחנו. את הקצה הקרוב אלינו מקפלים עד לשליש מהאורך ושוב מזלפים על הקיפול.
  • 5 מפזרים לאורך כל הקיפול מעט מהבצל המתובל (בערך כף - את מצרכי המלית פשוט מערבבים ביחד), מגלגלים לרולדה וממשיכים לצורת שבלול. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן מעל ומקשטים במעט מהמלית (אפשר גם לפזר מעט תערובת של שומשום שחור ולבן). אופים בחום של 200 מעלות כרבע שעה עד להזהבה.
  • 6 מעדן - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תוספת השומשום במידה ומוסיפים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)281185
חלבונים (גרם)6.64 4.38
פחמימות (גרם)4429
מתוכן סוכרים (גרם)2.88 1.9
שומנים (גרם)8.84 5.82
מתוכם שומן רווי (גרם)0.7 0.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)13.49 8.89
נתרן (מ"ג)384.62253.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.88 0.58
מים (גרם)82.654.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.833.84
ויטמין B (מ"ג)0.380.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.857.15
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.02
ויטמין C (מ"ג)3.452.28
ויטמין D (מק"ג)0.070.05
ויטמין E (מ"ג)0.050.03
ויטמין K (מק"ג)0.520.34
סידן (מ"ג)16.8211.08
ברזל (מ"ג)0.250.16
מגנזיום (מ"ג)7.625.02
זרחן (מ"ג)28.5618.82
אבץ (מ"ג)0.180.12
אשלגן (מ"ג)107.6270.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.150.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 14.7% 11% 72.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.