דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 467 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר מגולגלות בפרוסות חציל
תבשיל בשר עם חצילים
  • 1 לשטוף את החצילים ולפרוס לאורך בעובי של כ- 1 ס"מ.
  • 2 לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה, להניח מעל את החצילים, להזליף את שמן הזית מעל ולפזר את המלח הגס והפלפל השחור.
  • 3 לחמם את התנור לחום בינוני (כ- 180 מעלות) ולאפות את החצילים במשך כחצי שעה עד שהם מזהיבים (זמן החימום בכל תנור עשוי להשתנות).
  • 4 הכנת הקציצות: לערבב בקערה את כל המצרכים ולהכין קציצות מאורכות.
  • 5 הכנת הרוטב: לטגן בסיר רחב בשמן את הבצל, להוסיף את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, אבקת מרק העוף, הכמון, המלח הפלפל השחור, להוסיף את המים הרותחים ולערבב.
  • 6 להניח כל קציצה בקצות החצילים שהתקררו בינתיים, לגלגל ולהניח בתוך רוטב העגבניות בסיר.
  • 7 לבשל במשך כ- 45 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם אורז לבן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. בהשראת רותם אשכנזי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 19.2% 36.3% 37.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב