דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל בשר עם חצילים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 467 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את החצילים ולפרוס לאורך בעובי של כ- 1 ס"מ.
  • 2 לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה, להניח מעל את החצילים, להזליף את שמן הזית מעל ולפזר את המלח הגס והפלפל השחור.
  • 3 לחמם את התנור לחום בינוני (כ- 180 מעלות) ולאפות את החצילים במשך כחצי שעה עד שהם מזהיבים (זמן החימום בכל תנור עשוי להשתנות).
  • 4 הכנת הקציצות: לערבב בקערה את כל המצרכים ולהכין קציצות מאורכות.
  • 5 הכנת הרוטב: לטגן בסיר רחב בשמן את הבצל, להוסיף את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, אבקת מרק העוף, הכמון, המלח הפלפל השחור, להוסיף את המים הרותחים ולערבב.
  • 6 להניח כל קציצה בקצות החצילים שהתקררו בינתיים, לגלגל ולהניח בתוך רוטב העגבניות בסיר.
  • 7 לבשל במשך כ- 45 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם אורז לבן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. בהשראת רותם אשכנזי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)35977
חלבונים (גרם)28.32 6.07
פחמימות (גרם)296
מתוכן סוכרים (גרם)7.85 1.68
שומנים (גרם)14.98 3.21
מתוכם שומן רווי (גרם)3.8 0.81
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)103.26 22.13
נתרן (מ"ג)2,318496.9
סיבים תזונתיים (גרם)5.24 1.12
מים (גרם)371.6879.67
ליקופן (מ"ג)1.740.37
ויטמין A (מק"ג)61.9213.27
ויטמין B (מ"ג)8.181.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.071.3
ויטמין B5 (מ"ג)10.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.60.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.8511.33
ויטמין B12 (מק"ג)2.180.47
ויטמין C (מ"ג)27.825.96
ויטמין D (מק"ג)0.230.05
ויטמין E (מ"ג)1.520.33
ויטמין K (מק"ג)95.2920.43
סידן (מ"ג)54.8811.77
ברזל (מ"ג)4.140.89
מגנזיום (מ"ג)51.0410.94
זרחן (מ"ג)247.9953.16
אבץ (מ"ג)6.311.35
אשלגן (מ"ג)701.4150.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.490.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.450.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 19.2% 36.3% 37.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.