דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 149 גרם למנה\יחידה (כ- 8 יחידות (2 מנות ליחידה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קלצונה פיצה
שילוב מתכונים מהמטבח האיטלקי
  • 1 בקערת המיקסר להניח את הקמח, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמים, ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק אחיד. אם חסר מים יש להוסיף עד תוספת של כוס אחת (בהדרגה). להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ- 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש. לכסות בניילון נצמד ולהניח להתפחה של שעה במקום חמים. לחלק את הבצק ל- 8 חלקים.
  • 2 לרדד כל חלק לעלה דק, למרוח מהקטשופ, לזרות גבינה צהובה מגורדת וזיתים ולתבל באורגנו. לסגור את החלק העליון של הבצק על החלק התחתון לקבלת מעטפת של בצק בצורת חצי ירח. לסגור היטב בעזרת האצבעות את הקצה של הבצק.
  • 3 להעביר לתבנית מכוסה בנייר אפייה, למרוח בביצה טרופה ולזרות שומשום. להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 15-20 דקות או עד שהמאפה זהוב.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף ירקות, תירס, גבינות שונות וכדומה. ניתן להכין קלצונה קטנים יותר כמנה אישית.

זמן ההכנה כולל את זמן ההתפחה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 14.9% 15.8% 68.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב