שדרוג נהדר לפאי הרועים הפופולארי
1. בסיר לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים.
2. לסנן, לקלוף ולמעוך לפירה.
3. לתבל בחצי כפית מלח ובכורכום.
4. במחבת לחמם את השמן.
5. לקצוץ את הבצל ולהכניס למחבת, לטגן עד להשחמה קלה.
6. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שמשנה את צבעו.
7. להוסיף את השום הכתוש, הגזר החתוך והעגבניה החתוכה.
8. להוסיף את רסק העגבניות ולתבל במלח, פלפל אנגלי, פפריקה, עלה דפנה ומים.
9. להביא לרתיחה ולבשל עד שהנוזלים מצטמצמים.
10. לפתוח את בצק העלים.
11. להכין עלה בגודל של תבנית מספר 26.
12. לשמן את התבנית ולשים את עלה הבצק בפנים.
13. לשפוך את מלית הבשר, מעליה את תערובת תפוחי האדמה וליישר.
14. להכין מיתרת הבצק פסים ולהניח על תערובת תפוחי האדמה בצורת שתי וערב.
15. להבריש בביצה טרופה.
16. להכניס לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
17. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.