בליני בשר שאפשר להגיש בחגים
1. טורפים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את המים, הביצים, המלח והשמן יחד, ואת הקמח מוסיפים בהדרגה. ממשיכים לטרוף עד לקבלת מראה של מרקם חלק ואחיד. מעבירים את הבלילה דרך מסננת.
2. מחממים על הגז מחבת מיוחדת לבלינצ`ס (רצוי להשאיר תמיד על אש בינונית ואם יש רצוי להשתמש בשתי מחבתות להכנה מהירה יותר). לפעם הראשונה משמנים מעט, מרימים את המחבת ובעזרת מצקת יוצקים את הבלילה. בתנועת סיבוב מהירה מכסים את פני המחבת בבלילה, מטים לצד ואת השארית יוצקים חזרה לקערה.
3. משהים את המחבת עם הבלילה שיצקנו לתוכה כדקה על הגז עד להזהבה קלה (אין צורך להפוך). עושים כך עם שאר הבלילה (כשמדי פעם מערבבים בעזרת המצקת לפני שיוצקים על המחבת) ועורמים את העלים על צלחת גדולה.
4. מאדים ומפוררים את הבשר במחבת. ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את שאר המצרכים למלית, וממשיכים לאדות כ- 8 דקות תוך כדי ערבוב עד לצמצום הנוזלים וריכוך הבצל.
5. ממלאים את העלים במלית הבשר (בערך כף גדושה), מגלגלים ומטגנים. אפשר גם להניח על נייר אפייה מעט משומן, למרוח מעט שמן מעל ולאפות בחום בינוני עד הזהבה.
6. מעדן - בתיאבון וחג שמח
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבליני לאחר הטיגון. ייתכן שימוש רב יותר בשמן במהלך הטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.