דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

36 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בליני במלית בשר
בליני בשר שאפשר להגיש בחגים
  • 1 טורפים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את המים, הביצים, המלח והשמן יחד, ואת הקמח מוסיפים בהדרגה. ממשיכים לטרוף עד לקבלת מראה של מרקם חלק ואחיד. מעבירים את הבלילה דרך מסננת.
  • 2 מחממים על הגז מחבת מיוחדת לבלינצ`ס (רצוי להשאיר תמיד על אש בינונית ואם יש רצוי להשתמש בשתי מחבתות להכנה מהירה יותר). לפעם הראשונה משמנים מעט, מרימים את המחבת ובעזרת מצקת יוצקים את הבלילה. בתנועת סיבוב מהירה מכסים את פני המחבת בבלילה, מטים לצד ואת השארית יוצקים חזרה לקערה.
  • 3 משהים את המחבת עם הבלילה שיצקנו לתוכה כדקה על הגז עד להזהבה קלה (אין צורך להפוך). עושים כך עם שאר הבלילה (כשמדי פעם מערבבים בעזרת המצקת לפני שיוצקים על המחבת) ועורמים את העלים על צלחת גדולה.
  • 4 מאדים ומפוררים את הבשר במחבת. ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את שאר המצרכים למלית, וממשיכים לאדות כ- 8 דקות תוך כדי ערבוב עד לצמצום הנוזלים וריכוך הבצל.
  • 5 ממלאים את העלים במלית הבשר (בערך כף גדושה), מגלגלים ומטגנים. אפשר גם להניח על נייר אפייה מעט משומן, למרוח מעט שמן מעל ולאפות בחום בינוני עד הזהבה.
  • 6 מעדן - בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
אפשר למלא את העלים גם בגבינה מתוקה, טבורוג או טוב טעם, עם סוכר וניל, חלמון ביצה, סוכר וצימוקים. במקרה כזה מוסיפים לבלילה רק קורט מלח וסוכר וניל אחד. במידה ורוצים לטגן או לאפות רק חלק מהבליני - את מה שנותר אפשר לשמור בהקפאה.

ציוד נדרש: מחבת מיוחדת לבלינצ`ס עם ציפוי טפלון/קרמי.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבליני לאחר הטיגון. ייתכן שימוש רב יותר בשמן במהלך הטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 22.5% 36.4% 40.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב