דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

  • שזיף - 6.5 יחידה בינונית - סה"כ (878 גרם)
    6-7 יחידות
  • ביצה - 5 Large
    מופרדות
  • סוכר -  כוס - סה"כ (224 גרם)
    1/2 כוס + 3/4 כוס + קורט
  • חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
  • קמח תופח - אריזת נייר (350 גרם)
  • ברנדי - 9 כף - סה"כ (90 מ"ל)
    4-5 כפות + 4-5 כפות
  • קינמון - 2 כפית שטוחה
    כפית + כפית
  • גרידת לימון - יחידה (18 גרם)
    גרד מלימון שלם
  • אבקת סוכר - 30 גרם
    לפיזור על העוגה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שזיפים בתנור
עוגה שמזכירה את הקיץ
  • 1 לחתוך את השזיפים לחתיכות בינוניות ולהשרות אותם ב- 4-5 כפות ברנדי, קורט סוכר וכפית קינמון (רצוי חצי שעה).
  • 2 להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר.
  • 3 להקציף את החמאה עם שאר הסוכר (3/4 כוס) ולהוסיף את החלמונים.
  • 4 להוסיף 4-5 כפות ברנדי, גרידת לימון וכפית קינמון.
  • 5 להוסיף את הקמח.
  • 6 לאחד את החלבונים עם הבצק.
  • 7 להניח מעל את השזיפים המסוננים.
  • 8 לשמן תבנית 26 או חד פעמית.
  • 9 לאפות בחום בינוני כ- 30-35 דקות. לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה. הקיסם אמור להיות לח ולא יבש.
  • 10 כשהעוגה מתקררת לבזוק אבקת סוכר.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 26 או חד פעמית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 22% 9.3% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב