דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה שמזכירה את הקיץ

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

  • שזיף - 6.5 יחידות בינוניות - סה"כ (878 גרם)
    6-7 יחידות
  • ביצה - 5 Large
    מופרדות
  • סוכר -  כוסות - סה"כ (224 גרם)
    1/2 כוס + 3/4 כוס + קורט
  • חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
  • קמח תופח - אריזת נייר (350 גרם)
  • ברנדי - 9 כפות - סה"כ (90 מ"ל)
    4-5 כפות + 4-5 כפות
  • קינמון - 2 כפיות שטוחות
    כפית + כפית
  • גרידת לימון - יחידה (18 גרם)
    גרד מלימון שלם
  • אבקת סוכר - 30 גרם
    לפיזור על העוגה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את השזיפים לחתיכות בינוניות ולהשרות אותם ב- 4-5 כפות ברנדי, קורט סוכר וכפית קינמון (רצוי חצי שעה).
  • 2 להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר.
  • 3 להקציף את החמאה עם שאר הסוכר (3/4 כוס) ולהוסיף את החלמונים.
  • 4 להוסיף 4-5 כפות ברנדי, גרידת לימון וכפית קינמון.
  • 5 להוסיף את הקמח.
  • 6 לאחד את החלבונים עם הבצק.
  • 7 להניח מעל את השזיפים המסוננים.
  • 8 לשמן תבנית 26 או חד פעמית.
  • 9 לאפות בחום בינוני כ- 30-35 דקות. לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה. הקיסם אמור להיות לח ולא יבש.
  • 10 כשהעוגה מתקררת לבזוק אבקת סוכר.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 26 או חד פעמית.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדנה עטיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)238223
חלבונים (גרם)4.3 4.03
פחמימות (גרם)3129
מתוכן סוכרים (גרם)17.11 16.02
שומנים (גרם)10.16 9.52
מתוכם שומן רווי (גרם)5.44 5.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)87.84 82.29
נתרן (מ"ג)134.41125.91
סיבים תזונתיים (גרם)0.87 0.81
מים (גרם)5248.71
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)34.7332.53
ויטמין B (מ"ג)0.690.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.20.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.329.67
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.14
ויטמין C (מ"ג)5.345
ויטמין D (מק"ג)0.350.33
ויטמין E (מ"ג)0.30.28
ויטמין K (מק"ג)2.952.77
סידן (מ"ג)16.4915.45
ברזל (מ"ג)0.410.38
מגנזיום (מ"ג)5.435.08
זרחן (מ"ג)40.9838.39
אבץ (מ"ג)0.270.25
אשלגן (מ"ג)95.3389.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.680.64
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.640.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 22% 9.3% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.