דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

29 מנות/יחידות, 78 גרם למנה\יחידה (28-30 לביבות פרסיות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
טפלק
מתכון פרסי מסורתי וקל
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך, מסננים מהנוזלים ומצננים. מקלפים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים אותם בעזרת מועך (אפשר גם לגרד בפומפייה). מגרדים גם את הגזר והבצל בפומפייה ומוסיפים לקערה.
  • 2 מוסיפים לקערה גם את התבלינים, הביצים והקמח, ומערבבים.
  • 3 מחממים את השמן במחבת (על אש גבוהה) - כל פעם מוסיפים את השמן בהדרגה.
  • 4 מרטיבים מדי פעם את הידיים, יוצרים כדורים בגודל הרצוי, משטחים ומטגנים את הלביבות עד להזהבה משני הצדדים. מניחים בצלחת על נייר סופג. מתקבל טפלק פרסי מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשהות במקרר לפחות כשעה לפני הטיגון (מונע התפרקות). אם הבלילה נראית דלילה ולא מוצקה דיה - ניתן להוסיף מעט קמח.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 15.4% 11.4% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב