דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טפלק
טפלק
טפלק
מתכון פרסי מסורתי וקל

מצרכים למתכון

29 מנות/יחידות, 78 גרם למנה\יחידה (28-30 לביבות פרסיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך, מסננים מהנוזלים ומצננים. מקלפים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים אותם בעזרת מועך (אפשר גם לגרד בפומפייה). מגרדים גם את הגזר והבצל בפומפייה ומוסיפים לקערה.
  • 2 מוסיפים לקערה גם את התבלינים, הביצים והקמח, ומערבבים.
  • 3 מחממים את השמן במחבת (על אש גבוהה) - כל פעם מוסיפים את השמן בהדרגה.
  • 4 מרטיבים מדי פעם את הידיים, יוצרים כדורים בגודל הרצוי, משטחים ומטגנים את הלביבות עד להזהבה משני הצדדים. מניחים בצלחת על נייר סופג. מתקבל טפלק פרסי מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשהות במקרר לפחות כשעה לפני הטיגון (מונע התפרקות). אם הבלילה נראית דלילה ולא מוצקה דיה - ניתן להוסיף מעט קמח.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)7698
חלבונים (גרם)2 2.57
פחמימות (גרם)1115
מתוכן סוכרים (גרם)1.54 1.98
שומנים (גרם)2.7 3.46
מתוכם שומן רווי (גרם)0.37 0.47
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)26.17 33.61
נתרן (מ"ג)204.19262.25
סיבים תזונתיים (גרם)1.44 1.85
מים (גרם)60.2577.38
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)181.67233.32
ויטמין B (מ"ג)1.241.59
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.620.8
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.9914.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.08
ויטמין C (מ"ג)3.945.07
ויטמין D (מק"ג)0.140.19
ויטמין E (מ"ג)0.290.37
ויטמין K (מק"ג)3.694.74
סידן (מ"ג)15.9120.43
ברזל (מ"ג)0.420.54
מגנזיום (מ"ג)11.5314.81
זרחן (מ"ג)38.3849.29
אבץ (מ"ג)0.260.33
אשלגן (מ"ג)195.09250.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.270.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.250.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 15.4% 11.4% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.