דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 215 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
רצועות חזה עוף בשומשום (שניצל שומשום)
מנת שניצל שומשום שילדים אוהבים, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 חותכים את חזה העוף לרצועות (או פשוט רוכשים אותו כך או מבקשים מהקצב. שימו לב: ניתן לעשות שימוש גם בפילה עוף כמובן).
  • 2 מערבבים בקערה את הקורנפלור, הקמח והתבלינים. מוסיפים בהדרגה את המים וטורפים כל הזמן במהירות (רצוי בעזרת מטרפה) כדי שלא ייווצרו לנו גושים.
  • 3 מוסיפים את רוטב הסויה וחמאת הבוטנים וממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה סמיכה מעט אך לא יותר מדי.
  • 4 מוסיפים אל קערת הבלילה את רצועות חזה העוף ומצפים אותן מכל הכיוונים. נותנים לרצועות חזה העוף לנוח בבלילה למשך כ- 5-10 דקות (מומלץ במקרר).
  • 5 מפזרים את השומשום על צלחת שטוחה וטובלים בו כל שניצל בנפרד עד לציפוי מלא.
  • 6 מחממים שמן במחבת לטיגון (שימו לב להערה בנוגע לכמות השמן הכתובה במצרכים), מניחים את רצועות השניצל המצופות בשומשום ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  • 7 מתקבל שניצל שומשום סיני מושלם שאתם חייבים לאמץ!
  • 8 בתיאובן חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף ולשחק עם המרכיבים: פילה עוף במקום חזה עוף, רוטב צ`ילי מתוק, פפריקה, אבקת שום/שום כתוש, חרדל חלק, סילאן, רוטב טריאקי, סירופ מייפל, קטשופ ועוד.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת ברצועות חזה העוף לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן כמו לטיגון שניצל רגיל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפשר גם לאפות בתנור עם זילוף של שמן זית מעל השניצלים וגם לשמן את נייר האפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 34.9% 45.7% 16.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.6 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב