מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 380 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
עוף בתנור עם מגוון תוספות מעניינות
- 1 מערבבים את המלח, הפלפל השחור והפפריקה המתוקה, מפזרים על כרעי העוף מכל הצדדים ומשהים בצד לכ- 15 דקות.
- 2 שמים את הקמח בצלחת עמוקה, מכניסים את כרעי העוף ומקמחים משני הצדדים. מחממים מחבת טפלון עם שמן הזית, צולים את נתחי העוף משני הצדדים (כדקה מכל צד) ומעבירים לסיר נירוסטה או לתבנית פיירקס עם מכסה שאפשר להכניס לתנור. מפזרים גם את תפוחי האדמה.
- 3 לאותה המחבת מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את כל הירקות, הפירות היבשים והתבלינים, מוסיפים גם את המים הרותחים, מערבבים היטב, מבשלים כ- 5 דקות ומסירים מהאש.
- 4 מוסיפים את תערובת הירקות והפירות היבשים על נתחי העוף שבסיר, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה וחצי.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.
ציוד נדרש: סיר נירוסטה או תבנית פיירקס עם מכסה שאפשר להכניס לתנור.
במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.1% |
11.1% |
45.2% |
40.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב