דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרעיים עוף צלויות בתנור עם שזיפים ופטריות
כרעיים עוף צלויות בתנור עם שזיפים ופטריות
כרעיים עוף צלויות בתנור עם שזיפים ופטריות
עוף בתנור עם מגוון תוספות מעניינות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 380 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את המלח, הפלפל השחור והפפריקה המתוקה, מפזרים על כרעי העוף מכל הצדדים ומשהים בצד לכ- 15 דקות.
  • 2 שמים את הקמח בצלחת עמוקה, מכניסים את כרעי העוף ומקמחים משני הצדדים. מחממים מחבת טפלון עם שמן הזית, צולים את נתחי העוף משני הצדדים (כדקה מכל צד) ומעבירים לסיר נירוסטה או לתבנית פיירקס עם מכסה שאפשר להכניס לתנור. מפזרים גם את תפוחי האדמה.
  • 3 לאותה המחבת מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את כל הירקות, הפירות היבשים והתבלינים, מוסיפים גם את המים הרותחים, מערבבים היטב, מבשלים כ- 5 דקות ומסירים מהאש.
  • 4 מוסיפים את תערובת הירקות והפירות היבשים על נתחי העוף שבסיר, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה וחצי.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.

ציוד נדרש: סיר נירוסטה או תבנית פיירקס עם מכסה שאפשר להכניס לתנור.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)486128
חלבונים (גרם)49.36 12.99
פחמימות (גרם)4412
מתוכן סוכרים (גרם)10.54 2.77
שומנים (גרם)12.13 3.19
מתוכם שומן רווי (גרם)2.74 0.72
כולסטרול (מ"ג)145.7 38.34
נתרן (מ"ג)521.14137.14
סיבים תזונתיים (גרם)3.44 0.9
מים (גרם)27071.05
ליקופן (מ"ג)0.870.23
ויטמין A (מק"ג)45.2911.92
ויטמין B (מ"ג)17.224.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.530.14
ויטמין B3 (מ"ג)12.313.24
ויטמין B5 (מ"ג)3.210.84
ויטמין B6 (מ"ג)0.910.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.228.74
ויטמין B12 (מק"ג)0.530.14
ויטמין C (מ"ג)14.053.7
ויטמין D (מק"ג)0.380.1
ויטמין E (מ"ג)0.720.19
ויטמין K (מק"ג)13.813.63
סידן (מ"ג)46.7112.29
ברזל (מ"ג)3.420.9
מגנזיום (מ"ג)65.7117.29
זרחן (מ"ג)373.9698.41
אבץ (מ"ג)5.621.48
אשלגן (מ"ג)924.41243.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.310.61
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.840.48
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.950.78
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.460.65

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 11.1% 45.2% 40.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.