דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 146 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קדה של שעועית
מאפה ממולא שעועית אדומה
  • 1 מכינים את המלית: מבשלים (מסננים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול) ומרסקים את השעועית. את הבצל מטגנים ב- 4 כפות השמן ומוסיפים לשעועית יחד עם התבלינים ומי הבישול ומערבבים היטב.
  • 2 את חומרי הבצק לשים לבצק מעט נוקשה. מורידים על משטח וממשיכים ללוש מספר דקות ולפתוח את הגלוטן שבקמח עד שנוצר מרקם חלק ואחיד (ככל שהלישה תהיה ארוכה יותר - הבצק יהיה יותר אלסטי). מכסים ונותנים לבצק מנוחה כחצי שעה.
  • 3 על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים. מכסים ומשהים שוב לחצי שעה עד שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק, מקמחים מעט (שלא יידבקו למשטח) ומשהים שוב כחצי שעה עד שעה (הבצק צריך להיות רך לפני שנתחיל למתוח אותו).
  • 4 מותחים כל כדור מרודד (מתחילים עם הכדור הראשון שרידדנו) לעלה דק ככל האפשר - מתחילים עם שולי הבצק, מותחים בעזרת האצבעות מסביב, אח"כ מרימים את הבצק ובעזרת אגרופי הידיים מתחילים למתוח לעלה דק דק, מהמרכז כלפי חוץ.
  • 5 מניחים על משטח מעט משומן וממשיכים למתוח מעט מסביב. מזלפים מעט שמן בעזרת האצבעות על כל העלה וסוגרים קצה אחד לאמצע. שוב מזלפים שמן (בכל שלב של קיפול מזלפים מעט שמן) ואת הקצה הנגדי לו מקפלים מעליו - נוצר מעין מלבן. את שליש הקצה הימני של מלבן הבצק מקפלים לאמצע (מזלפים שמן) ואת השמאלי מעליו. נוצר ריבוע של שכבות בצק.
  • 6 מזלפים מעל ריבועי הבצק מעט שמן ומשהים שוב כחצי שעה. ממלאים במלית (בערך כף גדושה) וסוגרים לצורה של חצ`פורי - 2 קצוות נגדיות מהדקים למרכז הצלעות שממול ואת שתי הקצוות הנותרים מעליהן (חופפים). אפשרות נוספת: את שתי הקצוות הנותרים סוגרים בכיוונים מנוגדים (לא חופפים) אלכסונית.
  • 7 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים. מזלפים שוב מעל מעט שמן. אופים בחום של 190-200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד הזהבה.
  • 8 בהצלחה ובתיאבון חיוך

הבצק דומה לבצק החצ`פורי. שימו לב: כוס השמן שמזלפים בכל פעם ממנה על הבצק הינה כמות מוערכת לכל הזילופים. הערך התזונתי לא כולל את פלפל הצ`ילי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 16.1% 14.5% 63.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב